Страници на блога

понеделник, 21 януари 2019 г.

PABH 20Li A1 след година и половина работа

Здравейте, днес най-накрая се наканих да отворя малкия ми перфоратор, за да проверя какво е състоянието на частите след година и половина работа.


Перфоратора се ползва професионално, за монтаж на ел. оборудване, като основно пробивам със свредла 6 и 8, много рядко ми се налага 10, но във някои трудни ситуации съм му закачал и свредло 25 във тухла.

За периода през който, съм го ползва два пъти ми се е налагало да отварям патронника, за да го почистя и смажа и трябва да си призная, че там не виждам особени следи от износване по частите.

Както се вижда от долната снимка чудото няма съединител, но тъй като се ползва за малки диаметри това не ми е създавало проблеми.


Разглобяването е супер лесно, само трябва да се свали патрона и да се развият винтовете на корпуса. Вътре също не видях някакви кой знае какви забележими следи от износване, но допълних с малко грес. Всичко изглежда кадърно направено и навсякъде има лагери, а не втулки.

В долната част е платката за управлението на батерията и според мен стандартен бутон за тоя тип машинки.


Отвори 6 и 8мм във бетон се пробиват без особени усилия, при 10-ка започва да се напъва повече, но спрямо теглото си и удобството, че е с батерия според мен няма заместител за монтажни работи. Ако ще я ползвате професионално си вземете втора батерия или друг инструмент от серията, който върви с батерия, така може да се работи без прекъсване за презареждане. 

лек ден Griffin

Няма коментари:

Публикуване на коментар